وبلاگ جدید

مقالات دنیای وب

وبلاگ جدید

مقالات دنیای وب

  • ۰
  • ۰

اتوبوس یکی از خودروهای مهم در سیستم حمل و نقل عمومی است. از آنجایی که این خودروها به طور مستقیم با جان انسان‎‌ها در ارتباط است، امنیت، رفاه و زیبایی آنها اهمیت زیادی دارد. برای حرکت یک اتوبوس قطعات زیادی استفاده می‌شود که بخشی از آنها به لوازم بدنه است. 4 نوع اتوبوس شامل شهری یا ترانزیتی، حومه‌ای، بین شهری یا مدرسه است که البته لوازم آنها یکسان نیست.

لوازم بدنه اتوبوس

بدنه اتوبوس هم مثل سایر قطعاتی که در داخل این وسیله نقلیه کاربرد دارد، مهم است. بدنه در ایمنی و زیبایی اتوبوس تاثیر زیادی دارد. همچنین اتوبوس بیشتر در مسیرهای جاده‎‌های بین شهری و یا خیابان‎‌های پرترافیک حرکت می‌کند. از این روش جنس بدنه یک اتوبوس باید استحکام بالایی داشته باشد.

طراحی و ساخت بدنه اتوبوس باید طبق اصول و استانداردهای خاصی صورت بگیرد. برای مثال درب‎‌های اتوبوس با اندازه‎‌های استاندارد برای ورود و خروج مسافران طراحی می‌شود. همچنین شیشه‎‌های اتولوس نسبت به سایر خودروهای معمولی سایز بزرگتری دارند و استحکام آنها نیز بیشتر است. برای ساخت بدنه برخی از اتوبوس‎‌ها از آلیاژ فولاد استفاده می‌شود. در برخی از اتوبوس‎‌ها هم از کامپوزیتی Kevlar) و S 2 (Glass Epoxy کاربرد دارد که البته وزن اتوبوس را بیشتر می‌کند.

به طور کلی لوازم بدنه اتوبوس از جمله چراغ، شیشه، سیستم تهویه در سقف، برف پاک کن، سپر، جلو پنجره، درب‎‌های اتوبوس و حتی بدنه این وسیله نقلیه نسبت به سایر خودروها از حساسیت بیشتری برخوردارند.

به طور کلی لوازمی که برای بدنه یک اتوبوس استفاده می‌شود شامل آینه‌های جانبی، چراغ اتوبوس، صفحه کنترل، شیشه‌ها، مخزن سوخت، باتری، تایر زاپاس است.

برای خرید لوازم یدکی اتوبوس بر روی لینک کلیک نمائید.

چراغ اتوبوس

یکی از لوازم بدنه اتوبوس چراغ است که در قسمت‎‌های جلو، عقب، پهلو و حتی در برخی از اتوبوس‎‌ها برای قسمت سقف تعبیه می‌شود. این قطعه بسیار مهم که برای روشنایی جاده در زمان شب و راهنما زدن و هشدار برای سایر خودرو کاربرد دارد، از قطعات مهم اتوبوس محسوب می‌شود.

در خودروهای سواری کوچک، چراغ برای قسمت خارجی بدنه نصب می‌شود. اما در مورد اتوبوس به عنوان یک خودروی سنگین، چراغ‎‌ها بخشی از بدنه محسوب می‌شود. از آنجایی که اتوبوس با جان تعداد زیادی مسافر روبرست، کیفیت ساخت چراغ‎‌های این خودرو اهمیت زیادی دارد. نوردهی کافی، شفافیت شیشه چراغ و استحکام بالای چراغ از جمله مواردی است که در زمان خرید لوازم بدنه اتوبوس از جمله چراغ باید به آن توجه داشته باشید.

حباب‌های قابل تعویض از دیگر ویژگی‌های یک چراغ اتوبوس است. در صورتی که این حباب‎‌ها دچار خوردگی یا شکستگی شوند، به راحتی می‌توانید آن را تعویض کنید.

چراغ در بدنه اتوبوس به دو حالت نوربالا و نورپایین تعبیه می‌شود. هر دو حالت برای رانندگی در زمان شب ضرورت دارند. چراغ‎‌های اتوبوس در سمت عقب به گونه ای نصب می‌شود که زمان روشن شدن چراغ جلو، به طور خودکار روشن می‌شود. در کنار چراغ عقب و جلو، چراغ راهنما و مه شکن، نوع دیگری از چراغ‎‌های LED هم در اتوبوس‎‌ها استفاده می‌شود. مزیت این نوع چراغ‎‌ها داشتن استحکام بالا، دوام زیاد و عدم حساسیت ضربه و تکان‌های شدید است.

برای خرید لوازم یدکی کامیون بر روی لینک کلیک نمائید.

شیشه اتوبوس

یکی دیگر از لوازم بدنه اتوبوس شیشه‎‌های این وسیله نقلیه است. شیشه اتوبوس از یکسو باید استقاومت بالایی داشته باشد و از سوی دیگر هم شفاف و ظریف باشد. برای طراحی شیشه جانبی، عقب و جلو اتوبوس، استانداردهای خاصی از جمله جلوگیری از خروج انرژی گرمایی و سرمایی داخل اتوبوس به خارج و کاهش انتشار گاز دی اکسید کربن مورد توجه است.

همچنین شیشه اتوبوس باید آنقدر شفاف باشد که چه مسافران و چه راننده و کمک راننده قادر به دیدن فضای بیرون باشند. اما در کنار این موارد پیشگیری از ورود اشعه مضر خورشید به داخل اتوبوس است که باید در زمان تهیه شیشه اتوبوس به سراغ بهترین متریال بروید.

شیشه‎‌های جلوی اتوبوس خمیدگی خاصی دارند که اپتیک، شکل نصب و عملکرد شیشه به کیفیت خمیدگی آن بستگی دارد. در زمان تولید باید گرمای وارد شده به شیشه تحت کنترل قرار بگیرد. زیرا در تعیین میزان خمش تاثیر زیادی دارد. برای رانندگانی که قصد خرید شیشه اتوبوس را دارند، توجه به حاشیه تیره رنگ در شیشه است. جالب است بدانید این ویژگی باعث می‌شود تا شیشه تابش گرما را با کارآیی بیشتری نسبت به شیشه شفاف جذب کند.

برای خرید قطعات مینی بوس بر روی لینک کلیک نمائید.

درب اتوبوس

یکی دیگر از لوازم بدنه اتوبوس درب‎‌های این وسیله نقلیه است. در حال حاضر برای اتوبوس‎‌های مدرن از درب‎‌های تاشو یا برقی استفاده می‌شود. این نوع از درب‎‌ها به صورت یک طرفه یا دو طرفه هستند. از این درب‎‌ها برای راهروها و ورودی‎‌های اتوبوس استفاده می‌شود. هدف از آن صرفه جویی در فضاست. همچنین خطر تصادف و برخورد درب اتوبوس با دیوار، سایر خودروها یا اجسام را هم کاهش می‌دهد.

درب برقی یا تاشو اتوبوس به دو شکل دو طرفه و یک طرفه طراحی می‌شود. درب اتوماتیک دو لت دارد که هر لت نیز به دو قسمت تقسیم می‌شود. زمانی که درب باز می‌شود، هر دو لت دو قسمت می‌شود و بر روی هم قرار می‌گیرد. البته درب‎‌های دو طرفه برای اتوبوس‎‌های داخل شهری و درب‎‌های یک طرفه هم برای اتوبوس‎‌های بین شهری کاربرد دارند.

این نوع از درب‎‌ها بسیار روان و نرم هستند و باز و بسته کردن آنها بدون ایجاد سر و صدا صورت می‌گیرد. از سوی دیگر نسبت به درب های مکانیکی از امنیت بالایی برخوردارند. همچنین سرعت بالا در باز و بسته شدن درب هم از دیگر ویژگی های درب تاشو یا برقی اتوبوس است.

یکی دیگر از لوازم بدنه اتوبوس، سپر است. این قطعه برای اتوبوس‎‌ها از جنس فلز تهیه می‌شوند. هر چند در مواردی هم ممکن است برای تولید این قطعه از پلاستیک های مقاوم همراه با آلیاژ فلز و فیبر کربن استفاده شود. یکی از کاربردهای این قطعه، محافظت از اتوبوس در زمان برخورد با دیوار و یا سایر خودروهاست. در واقع سپر نقش محافظتی را برای اتوبوس ایفا می‌کند.

  • ۰۲/۰۴/۰۴
  • mina khodabande

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی