کابینت وکیوم را میتوان معجزه دستگاه برش CNC دانست. ساخت طرحها و اشکال جذاب و متفاوت، قابلیتی است که فقط در نسل چهارم کابینتها یعنی کابینت وکیوم وجود دارد و در کابینتهای چوبی، فلزی و ام دی اف میسر نبود. مقاومت بالا در برابر رطوبت که معمولاً بلای جان کابینتها و آشپزخانهها است، مهمترین ویژگی کابینت وکیوم یا همان ممبران است.
اولین چیزی که باید بدانید و البته بسیاری از مردم در این خصوص در اشتباه هستند این می باشد که: "وکیوم نام یک نمونه از مصالح ساختن کابینت یا صنایع چوبی نیست! وکیوم روکشی است که برای روی MDF یا سایر صنایع چوبی که نیاز به روکش داشته باشند استفاده می شود." پس این سوال که وکیوم بهتر است یا MDF معنی درستی ندارد و مثل این است که بپرسید که موز بهتر است یا پوسته اش.
روند استفاده از روکش وکیوم باعث می شود که هیچ هوایی بین سطح زیرین و روکش وجود ندارد و همین باعث می شود که روکش به صورت کامل و خوب روی سطح بچسبد. یکی از کلیدی ترین ویژگی های این نوع روکش این است که در حالی که بسیار نازک است و ضخامت کمی دارد، در شرایط مختلف از خود استحکام بسیار بالایی نشان می دهد.
روکش های وکیوم دارای رنگ های متنوع و استحکام بسیار بالایی هستند و به همین دلیل در صنایع چوب و MDF کاربرد بسیار زیادی دارند، اما بیشترین استفاده از این روکش ها در زمان هایی است که برای وسایلی که در معرض ضربه هستند استفاده می شود (مانند پایه مبل و عسلی، سرویس خواب و...) به این صورت مقاومت این قسمت ها را بالا می برند و از آسیب دیدن آن ها جلوگیری می کنند همچنین روکش های وکیوم برای روی کابینت های آشپزخانه، درب اتاق ها و درب دستشویی و حمام استفاده می شود. این روکش ها علاوه بر دوام و مقاومت خوب در برابر آسیب دیدن، دارای زیبایی خاصی هم می باشند و جلوه یکدست، ساده و شیک به خانه شما بدهند.
MDF (ام دی اف) چیست؟
MDF مخفف عبارت (Medium-density fibreboard) است و نوعی از تخته فیبر می باشد که به روش خشک تولید می شود. MDF علاوه بر اینکه ویژگی های مناسب سایر ورق های فشرده مانند "تخته فیبر سخت شده، نئوپان و تخته های چند لایه" دارد، دارای ویژگی های بهتری است. همین خصوصیات و مزایا باعث شده است که MDF کاربرد های بسیار وسیعی داشته باشد و حتی در مواردی از آن ها به عنوان جایگزین چوب استفاده می کنند. در ادامه خصوصیات و مزایای ام دی اف (MDF) را با هم بررسی می کنیم.
کابینت ممبران چیست؟
کابیت ممبران نوعی از کابینت تولید شده با ام دی اف و انواع روکش است. این روکش روی کابینت ممبران با تکنولوژی وکیوم چسبانده می شود. این کابینت با نام “ممبران” ( به زبان انگلیسی membrane kitchen) نام گذاری شده است. اما به صورت اشتباه لفظی، گاهی از آن به عنوان کابینت منبران نیز یاد می شود.
فرق کابینت ممبران و وکیوم چیست ؟
تفاوت کابینت ممبران و وکیوم چیست؟! در پاسخ به این سوال باید گفت، باتوجه به تعریف کابینت ممبران و کابیت وکیوم، این کابینت ها هیچ تفاتی باهم ندارند و یکسان هستند. کابینت ممبران با تکنولوژی وکیوم ساخته می شود. عبارت وکیوم به تکنولوژی ساخت کابینت ممبران گویند. البته باید توجه داشت که کابینت های ممبران با قیمت های متفاوت در بازار صنایع کابینت سازی، به فروش می رسند.
مزایای کابینت وکیوم آشپزخانه
همانطور که گفتیم استفاده از روکش وکیوم مزایای مختلفی دارد که از جمله آنها می توان به زیبایی، افزایش مقاومت در برابر آسیبها و یکدست بودن سطح کابینت اشاره کرد .
با توجه به اینکه کابینت آشپزخانه وکیوم از ورق های ام دی اف ساخته می شود ، یک لایه پی وی سی با استفاده از حرارت چسب و فشار وکیوم روی سطح کابینت قرار میگیرد تا کیفیت آن را افزایش دهد .
از دیگر مزایای کابینت آشپزخانه وکیوم سازگاری بیشتر این کابینت ها با محیط زیست است.
با توجه به اینکه کابینت های وکیوم از ام دی اف تولید میشوند و ام دی اف هم کامپوزیت چوبی است که از ضایعات چوب تولید شده است ، برای تهیه کابینت آشپزخانه وکیوم درخت کمتری قطع می شود و می توان گفت که این محصول با محیط زیست سازگاری بیشتری دارد .
مزیت دیگری که کابینت آشپزخانه وکیوم دارد شیک بودن و جذابیت این کابینت ها می باشد زیرا ظاهر بسیار شیک و جذابی دارند و در مقایسه با کابینت های فلزی و ام دی اف ، در ساخت کابینت آشپزخانه وکیوم تنوع بیشتری استفاده شده است. استفاده از این نوع کابینت ها در خانه نظر هر بیننده ای را به سمت خود جلب می کند .
مزیت دیگری که در مورد کابینت آشپزخانه وکیوم وجود دارد مقاومت بالای آن ها در برابر رطوبت و آب می باشد .
کابینتهای وکیوم چه معایبی دارند؟
1. کیفیت کابینتهای وکیوم علاوه بر کیفیت متریال، به مهارت و انصاف کابینتساز نیز وابستگی زیادی دارد. این مسئله را میتوان به نوعی اولین و مهمترین عیب کابینت وکیوم دانست. در واقع استفاده از مواد اولیه مرغوب و ساخت اصولی کابینت، مهمترین عواملی هستند که میتوانند کیفیت کابینت وکیوم را تضمین کنند. پس یادتان نرود که در هنگام خرید کابینت وکیوم و انتخاب کابینتساز حرفهای تا جایی که میتوانید دقت کنید!
2. عدم امکان تعمیر و تعویض آسان در صورت آسیب دیدن به بخشی از کابینت نیز یکی دیگر از مشکلات و معایب کابینت وکیوم است. اما چرا؟ چون پیدا کردن همان طرح کابینت با همان کد رنگی بعد از گذشت چند سال اصلا کار راحتی نیست. و البته گاهی غیر ممکن است.
3. نکته مهم دیگری که در مورد کابینت وکیوم وجود دارد این است که عملیات روکش کردن برای طرحهای بسیار پیچیده که ریزهکاری زیادی دارند ممکن است به درستی صورت نگیرد. بنابراین بهتر است به سراغ طرحهایی بروید که ترجیحا ریزهکاری های زیادی نداشته باشد.
4. در مورد هزینه هم هر چند که کابینت وکیوم در مقایسه با چوب طبیعی بسیار مقرون به صرفه است؛ اما حتما میدانید که در مقایسه با سایر مدلهای کابینت تقریبا جزء گرانترین مدلها محسوب میشود.
5. نکته دیگری که در مورد این مدل کابینت وجود دارد نور آفتاب است. بله متاسفانه کابینتهای وکیوم نسبت به تابش مستقیم نور آفتاب حساس هستند. یعنی اگر در معرض تابش مستقیم خورشید قرار بگیرد، در بلند مدت ممکن است که کمی تغییر رنگ بدهد. این مسئله به دلیل روکش پیویسی و خاصیت این متریال میباشد. البته آشپزخانه معمولا فضایی نیست که همیشه در معرض تابش خورشید قرار داشته باشد.
- ۰۲/۰۱/۱۶